Резултатите от изборите в Нидерландия предизвикаха притеснения сред малцинствените общности в

...
Резултатите от изборите в Нидерландия предизвикаха притеснения сред малцинствените общности в
Коментари Харесай

След изборите в Нидерландия: Малцинствените общности са притеснени от резултата

Резултатите от изборите в Нидерландия провокираха притеснения сред малцинствените общности в страната. Партията на свободата, или PVV, водена от антиислямски настроения народен представител Хеерт Вилдерс, завоюва 37 места в 150-местната долна камара на Народното събрание. Предизборната стратегия на Вилдерс включваше апели за цялостно прекъсване на приемането на претенденти за леговище и отбиване на мигрантите по нидерландските граници. Той се застъпваше и за " деислямизация " на Нидерландия, само че по време на тази предизборна акция Вилдерс се изказваше по-меко за исляма, в сравнение с в предишното. 

 
Изборите минаха добре, а това какво са решили хората, не е проблем. Те избраха Вилдерс и неговата персона. Това обаче няма да промени нищо в законите на тази страна. Те ще останат същите за всички. 
Дейви, гражданин на Утрехт 

Съкрушителната победа сподели сеизмична смяна в дясната част на нидерландската политика. Тя проправи пътя на Вилдерс да поеме водеща роля при образуването на нова коалиция и вероятно да наследи Марк Рюте на поста министър-председател. Той обаче евентуално ще би трябвало да убеди евентуалните си съдружни сътрудници, че ще смекчи някои от антиислямските си политики. В победната си тирада в изборната нощ Вилдерс даде обещание да не прокарва никакви политики, които биха нарушили нидерландското законодателство или конституцията. Член първи от нидерландската конституция не разрешава дискриминирането " на основата на вяра, убеждения, политически възгледи, раса, пол, увреждания, полова ориентировка или на всевъзможни други учредения ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР